

Střední škola gastronomie, farmářství a služeb Jeseník navazuje na tradici sahající až do roku 1867, kdy začala působit v oblasti zemědělského vzdělávání a postupně rozšířila svou nabídku i o gastronomické obory. Díky neustálému procesu modernizace patří mezi nejvybavenější a nejmodernější vzdělávací instituce v oblasti gastronomie a zemědělství v rámci České republiky.
Škola klade velký důraz na praktickou část vzdělávacího procesu a připravuje žáky k profesnímu uplatnění prostřednictvím odborného výcviku ve vlastních dílnách, kuchyních, na pozemcích, v kovárně, cukrárnách, pekárnách a také ve stájích. Součástí vzdělání jsou i možnosti absolvovat praxe v zahraničí. Škola se také může pochlubit oceněním Regionální potravina za své gastronomické produkty. Vedle širokého výběru maturitních a učebních oborů, jako je kuchař-číšník, pekař, zahradník, masér ve zdravotnictví či uměleckořemeslné zpracování kovů, nabízí navíc specializované kurzy včetně barmanských, baristických, sommeliérských a svářečských. Vzdělávací prostředí vyznačuje přátelská atmosféra a důraz na podporující kolektiv, který přispívá k osobnímu i profesionálnímu rozvoji studentů.
| Webové stránky | Počet hodnocení | Hodnocení |
|---|---|---|
| 13 | 4.7 / 5 |